maanantai 2. syyskuuta 2013

Aapine ja aakkoskorttien riemuaElokuussa ilmestyi Heli Laaksoselta ja kuvittaja Elina Warstalta riemukas Aapine: "Aakkossi niil, ko ymmärtävä jo pualest sanast." Hankin kirjan itselleni heti Odelmasta ja luin sen saman tien. Testasin kirjaa myös kotkalaisen viisivuotiaan tytön kanssa. Murrerunot ja kuvitus nappasivat pikkutytön mukaan kiehtovaan maailmaansa ilman mitään ihmettelyjä siitä, mitä kieltä tai murretta täti oikein puhelee.


Kirjan runot on kirjoittanut Heli Laaksonen ja kuvituksen on tehnyt Elina Warsta.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille ja kaikenikäisille ennakkoluulottomaan tutustumiseen lyhkäsen lounaismurteen rikkauteen. Kuvitukset ovat värikkäitä ja tukevat runojen sisältöä kiehtovasti. Kirjan lopussa on lisäksi sujuvasanainen pamfletti eli paasausosio: Osviittaa sinulle, joka luet Aapista lapselle tai lapsen kanssa (tai salaa itseksesi itselle).

Runoista on nyt julkaistu myös kahdeksan upeaa postikorttia. Kortit sisältävät runot Ä, Ö, T, F, O, I, L ja C. Tässä kohtaa aakkosjärjestyksellä ei liene väliä.


Yritän löytää lempirunon, mutta se on vaikeaa. Tällä hetkellä eniten koskettavat O- ja Ä-runo. Minulle, muille muijille ja äijille on Ä-runossa älyttömän hyvä motto loppuelämäksi.
 
Mun ja muitten muijien motto: Älä ikä ruppe kärttyseks ämmäks!
Onnelle tilaa
Kortit ovat nyt Hulvattoman huushollin hyllyllä odottamassa iloisia vastaanottajia: ensin sinua ja sitten jotain toista. Käyhän kurkkaamassa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!