maanantai 9. syyskuuta 2013

Ranskalaisella taidepiknikillä

Asetelmataidetta, asut: yhteisötaiteilija Pia Bartsch, Saaren Kartano. (Kuva Mari Repo)

Mahtavaa, että maallakin tapahtuu! Mynämäen Asemanseudun kylät ry järjesti lauantaina 7.9. ranskalaishenkisen Taidepiknikin, jossa esitettiin ohjelmaa yli 40 esittäjän voimin. Tapahtuma sijoittui Mynäjoen rantatöyräille ja itse jokeen. 

Niinpä leivoimme omat oliivileivät ja pakkasimme piknikeväät reppuun. Polkaisimme asiaankuuluvasti viltti tarakalla läpi aurinkoisten maalaismaisemien kohti tapahtumapaikkaa.

 (Kuva Viktoria Kulmala)


Musisointia a' la Saara Sirkiä.

Aurinko hiveli hipiöitämme, kun seurasimme monipuolista ohjelmaa. Joen akustiikka toimi musiikkiesityksissä jännittävästi, ja maalaismaisema oli kuin varta vasten luotu tätä tapahtumaa varten.


Tyylikkäin piknikpöytä ja -paikka.

Mieleenpainuvin esitys oli Jonimatti Joutsijärven runoutta ja performanssia yhdistänyt teos, joka sai myös katsojat osallistumaan. Köysi pidettiin Mynäjoen yli pingotettuna yleisön käsivoimin, ja taiteilija kastui selkäpuolelta vain hieman.

(Kuva Sari Raimoranta)
Piknikeväät ranskalaiseen tapaan.
Kiitos Asemanseudun kylät ry:lle ja talkooväelle mieliinpainuvasta tapahtumasta. Toivottavasti talvella pääsee taas hiihtämään näiden piknikpaikkojen yli. Ja ehkä ensi kesänä uudelle piknikille?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!