lauantai 31. elokuuta 2013

Tauon jälkeen

Vähä-Toskaanan pelloilla.

Tulipa pidettyä pitkä tauko kirjoittamisessa: Viime postauksesta on aikaa jo reilu kaksi kuukautta. Kesällä tuntui olevan niin paljon muuta mukavaa puuhasteltavaa ulkona, etten millään malttanut keskittyä tietokoneen naputteluun.

Äidin kanssa poimittuja mustikoita.

Mahtava kesä alkaa olla kalkkiviivoilla. En haluaisi millään päästää kesästä irti. Kurjet kokoontuvat pelloille, ja illat viilenevät. Tekisi mieli huutaa kurjille: "Ottakaa mut föli ja!"

Säkylän Pyhäjärven savumuikut kuuluivat kesään.

Pidin elämäni ensimmäistä kertaa viiden viikon kesäloman. Lomasuunnitelmiin kuului ainoastaan kuntoilu ja kotona puuhastelu. Loma tuntui kerrankin riittävän pitkältä ja rentouttavalta.

Hulvattoman flikan kesäisiä yrttikokeiluja
Maton virkkaustakin piti kokeilla lomalla. 

En käynyt Äyhössä, vaikka minun piti. Kävin kyllä Raumalla Kalatorin käsityöläistapahtumassa Mustan pitsin yön aikaan. Onneksi olin siellä, sillä sää ja ihmiset olivat aivan upeita, ja asiakkaita riitti minunkin pienellä kojullani.

Kyl Raum o ain Raum!

Mieliinpainuvin tempaisu lomalla oli Tour de Satakunta mieheni kanssa. Pyöräilimme tavisfillareillamme 201 km kahden päivän aikana. Matkaan mahtui sateen, auringon, myötä- ja vastatuulien lisäksi paljon aikaa ajatuksille, naurulle ja hullumaisille jutuille. Ihan parasta pääntyhjennystä! Pääetappina oli Pori, ja Säkylän Pyhäjärvikin tuli ajetuksi Tourin aikana ympäri. Siinä huomasi, että Satakuntaan mahtuu tasamaan lisäksi mäkiäkin.

Menomatkalla paussi Panelian asemalla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!