maanantai 5. maaliskuuta 2012

Paikallisen yhteistyön voimaa

Mummun vanha kyläveska ja uusi murretarra
Minulla oli ajatus seinille liimattavista murretarroista. En ollut nähnyt sellaisia ennen missään. Yleiskielisiä ja vieraskielisiä sisustustarroja olin kyllä nähnyt runsaasti myynnissä monessa verkko- ja sisustuskaupassa. Idea murretarroista muhi pitkään pelkkänä ajatuksena, kunnes törmäsin sattumalta omassa kylässäni paikalliseen tarrantekijään, Eveliinaan. Hän oli perustanut vastikään Designtarrat-yrityksensä sisustustarrojen valmistamista varten. Päätin selvittää, innostuisiko hän yhteistyöstä. Hän tarttui tuotapikaa toimeksiantooni, ja luonnostelemani tekstit olivat vedoksena pöydälläni muutaman päivän sisällä. Nopeaa, joustavaa ja ystävällistä palvelua!

Liimasin vedostarroja mieheni kanssa ympäri huushollia erilaisille pintamateriaaleille, jotta voisin kuvata tekstit sekä saada kokemusta niiden toimivuudesta. Ja näin se eteni: Sisustustarran tausta irrotetaan nurkastaan ja taitetaan jyrkästi. Sitten sijoitetaan tarra oikeaan kohtaan ja liimataan siirtokalvon alku kiinni. Tausta vedetään varovasti pois. Samalla painellaan siirtokalvoa kiinnitettävään pintaan. Meillä se tehtiin sormin, mutta sen voi tehdä myös pehmeällä lastalla.
Kun siirtokalvo on paikallaan, aloitetaan sen poistaminen varovasti toisesta päästä. Tarran "kehykset" irtoavat meidän tapauksessa taustan mukana. Jos ne jäävät pintaan kiinni, ne on helppo irrottaa pois. Lopuksi valmista tarraa voi painella vielä varovasti pintaan kiinni.
Ja näin lounaissuomalainen vanha merihenkinen sananlasku istuu puisen kirstun kylkeen. Jos tekstiin kyllästyy jossakin vaiheessa, se on helppo poistaa pinnasta.


Flikan kirstu uudessa kuosissa.


Lisää tekstivaihtoehtoja voi käydä kurkkimassa Hulvattomasta huushollista. Voit kiinnittää sisustustarrat sileille pinnoille, kuten maalatulle seinälle, kaakeleihin, peileihin ja sisustuksellisena elementtinä myös esineiden tasaisille pinnoille niin kuin minäkin mummun vanhaan kyläkassiin.


Aina ei tarvitse kiiruhtaa.


Stadissa täällä kokataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!