lauantai 3. maaliskuuta 2012

Miten minusta tuli huushollerska?


Kun antaa asioille mahdollisuuden tapahtua, niin huomaa haaveidensa toteutuvan. Näin kävi minulle. Ja olen siitä niin iloinen!

I have a dream!

Parisen vuotta sitten tajusin keskellä kiireisintä perheellisen arkea, ettei pelkästään turvallinen toimistotyö tuonut minulle riittävästi sisältöä elämään. Sisälläni pulppusi ajatuksia ja ideoita vaikka muille jakaa. Kiinnostuin uudestaan käsitöistä, kädentaidoista, suomen kielestä ja sen ihastuttavasta lounaismurteesta. Pohdin, mitä voisi tehdä kaappien perukoilta löytyville vanhoille, arvokkaille liinavaatteille, pöytäliinoille ja muille kodin arvotekstiileille. Halusin yhdistää nämä kaikki kotimaiset elementit toisiinsa. Keksin aluksi ommella sisustus- ja säilytyspusseja vanhoista tyynyliinoista. Painoin pusseihin lounaismurteen nasevia tekstejä, ja niin oli ensimmäinen tuote valmis. Nyt ompelen pusseja sarjana isommista kankaista, esimerkiksi pöytäliinoista ja lakanoista. 

Hajamielisen uimavarustepussi, valmistettu vanhasta tyyny- ja pöytäliinasta.

Pitkäaikainen haaveeni omasta yrityksestä toteutui 2010, kun perustin Fiinariinan. Vuonna 2011 avasin netissä ekologisen lahjatavaraputiikin, jonka nimeksi tuli Hulvaton huusholli. Valikoimaan kuuluvat kierrätysmateriaalista valmistetut teksti- ja murretuotteet, ja tuotteet ovat pääosin Fiinariinan luomuksia. Tekstivaihtoehtojen määrä ja murrevalikoima on kasvanut koko ajan. Käyttämäni tekstit ovat omaa sanatuotantoani tai yleisesti tunnettuja sananparsia ja sanoja. 

Aikaa myöten tajusin oman rajallisuuteni, ja aloin etsiä yhteistyökumppaneita. Minulla oli uskomattoman hyvä onni, kun löysin ensimmäisenä Päivi ja Janne Brunoun alpakkalusikoineen. Meillä löytyi saman tien yhteinen sävel, ja nyt putiikkini valikoimassa on Brunoun perheen tekemiä lusikkatuotteita: avaimenperiä, pyyhemerkkejä ja magneetteja (http://beloved.fi/).

Alpakkalusikoista valmistetut pyyhemerkit, nakutteli Beloved.fi, sanaili Fiinariina.

Merkittävä tapahtuma oli kesällä 2011 alkanut yhteistyö runoilija Heli Laaksosen kanssa. Heli innostui kotimaisista kierrätystuotteista, joihin painettaisiin hänen runojaan. Hulvattoman verkkokauppaan tuli Helin runotuotteille oma tuoteryhmä Lystikkäi Laaksossi

Käyttämättömät ylijäämäpyyhkeet muuntuivat Helin runojen avulla uusiksi keittiöpyyhkeiksi.

Helin ajatuksesta aloimme kehitellä Toivottoman karottajan kukkaroa, joka sitten toteutettiin yhteistyönä Niinuskan kanssa. Kukkaron myynti alkoi viime jouluna, ja se on osoittanut loistavasti toimivuutensa itse pääsuunnittelijankin kohdalla.

Niinuska - Hulimaa - Fiinariina -yhteisluomus

Olen edelleenkin turvallisessa toimistotyössä, mutta nyt minulla on kanava purkaa hullumaisia ideoitani, ja voin tituleerata itseäni huushollerskaksi. Samalla aaltopituudella ajattelevia asiakkaita on riittänyt ilokseni yllättävän paljon. Uudet ideat koputtavat jo innokkaana ovella, mutta niistä ja monesta muusta asiasta kerron tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!