sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa

Maaliskuu on pullollaan hyvinvointitapahtumia ainakin täällä päin Suomea. Helmikuussa ollaan ihan hissuksiin ja yhtäkkiä auringonvalon sokaisimina kömmimme ulos koloistamme. Minäkin innostuin osallistumaan naapurikunnassa järjestettyyn hyvinvointitapahtumaan. Oma myyntipaikkani sai tällä kertaa normaalia värikkäämmän ilmeen. Kevättä rinnassa minullakin!


Keväisen tuukin päällä Beloved.fi -korut, joissa Fiinariinan suunnittelemat tekstit
Kiersin katsastamassa muiden näytteilleasettajien pöydät ja poimin sieltä muutaman kädentaitajan osaamista tänne muidenkin iloksi. 


Tapahtumaan osallistui ystäväni, jonka kanssa olen kiertänyt useita myyntitapahtumia. Hän on auttanut minua monessa mutkassa pikkuisella yrittäjäpolullani ja antanut kallisarvoista vertaistukea. Ystäväni yritys, Ompelimo Raili Suvanto valmistaa laadukkaita flanellituotteita: perinteisiä flanellipaitoja, muotopyyhkeitä, tavallisia pyyhkeitä, kylpytakkeja, saunahattuja jne. Itselläni on käytössä Railin ompelema flanelpaita harva se päivä kotoasuna.


Pehmeytensä ja lämpönsä ansiosta flanellipaita on kuin ystävän halaus.


Flanellikantattuja pyyhkeitä


Naapuripöydässä oli minulle uusi ja mukava tuttavuus: Pieni lasihelmipaja. Yritys toimii entisen makeistehtaan tiloissa Turussa, suklaakonvehtiosaston sydämessä. Sirkku ja Taina valmistavat lasihelmiä ja koruja käsityönä perinteisellä lampputekniikalla. Pilkulliset kuosi kaulakorussa on minusta hauska.


Löysin mielenkiintoista, paikallista osaamista elintarvikepuolelta. Tapasin siellä Maarit Lahtosen, joka miehensä kanssa viljelee ja myy spelttituotteita: jauhoja, suurimoita ja jopa pastaa! Spelttihän on noin 9000 vuotta vanha kasvi, yksi vanhimmista ihmisen viljelykseensä ottamista viljoista. Spelttiä voi käyttää kaikkeen leivontaan ja ruuanlaittoon, se antaa leivonnaisiin ja ruokiin pähkinäisen, aromikkaan ja täyteläisen maun. Ravinto-ominaisuuksista merkittävin on speltin runsas proteiinipitoisuus. Täysjyväspeltti sisältää myös runsaasti kuitua. Varsinaista terveysruokaa siis!
Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan oikein antoisa. Viikon päästä olen taas hyvinvointitapahtumassa. Silloin on vuorossa Elämän kevät Uudessakaupungissa. 

3 kommenttia:

  1. Flanellipaita on ihana, hienoa että niitä saa jostain:) Pistänpä tämän korvantaakse jemmaan.

    VastaaPoista
  2. Kivaa aurinkoista kevättunellmaa jo tämän tekstin välityksellä tänne tuli! Mukavaa hyvää uutta työviikkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista ja aurinkoista työviikkoa kaikille!

    VastaaPoista

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!