maanantai 27. toukokuuta 2013

Tammien alla Saaren kartanossa

Vietin lauantaipäivää tyttärieni kanssa Saaren kartanossa. Ensin mukaani lähti hieman vastentahtoiset lapset, mutta palatessa he olivat niin hyväntuulisia. Taide, ulkoilma ja upea miljöö tekevät kenelle tahansa hyvää!


Saaren kartano toimii Koneen säätiön ylläpitämänä taiteilija- ja tutkijaresidenssinä asuinpitäjässäni. Lauantaina 25.5. oli avoimien ovien päivä, joka tarjosi nähtävää ja kuultavaa kaikille aisteille.


ITE-taiteilija Minna Hokan opastamana tyttäret rakensivat itselleen ruokopillit, jotka soivat kauniisti. Toinen tärkeä kohokohta päivässä oli piknik vanhojen tammien alla.

 

Itse pidin Saaren kartanon yhteisötaiteilija Pia Bartschin johdolla esitetyistä Elävät kuvat -kuvaelmista. Lisäksi Kartanon kellarissa oli Pia Bartschin ja kuvataiteilija Heli Konttisen tilateos Underwater Ball Room – Vedenalaiset tanssiaiset, joka oli mieliinpainuva kokemus.


Kartanon sisätiloissa olisin viihtynyt pidempäänkin. Sisustus on toteutettu tasapainoisesti kartanon ikään nähden ja ilmapiiri sekä ikkunoista avautuva maisema tyynnyttävät kiireisen mielen. Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, kotiseudullakin riittää nähtävää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!