tiistai 21. toukokuuta 2013

Suvisuunnitelmia


Mustikka on lempimarjani. Sitä kuuluu ehdottomasti noukkia kesällä!

Suomen kesä tarjoaa tapahtumia moneen lähtöön. Olen fundeerannut kovasti, mihin tapahtumiin minun ja Fiinariinan kannattaisi osallistua. Olisi suuri houkutus lähteä moneen tapahtumaan mukaan. Järki kuitenkin sanoo, että nykyinen pää- ja käsityön yhdistelmä on vaatinut veronsa ja kesällä on oikean loman ja levon aika. 

Päätyössäni toimin EU-hankkeen projektipäällikkönä 45 kilometrin päässä asuinpaikkakunnaltani. Pidän työstäni kovasti enkä halua siihen mitään muutosta. Kotona taasen olen ensisijaisesti kahden tytön (13- ja 11-v.) äiti ja yhden miehen vaimo. Asumme omakotitalossa, jonka huushollaamiseen menee oma aikansa. Yrittäminen ja käsityöläisyys asettuvat listalla tärkeille sijoille, mutta kamppailevat tärkeysjärjestyksestä liikuntaharrastuksieni kanssa. Haluaisin ehtiä pyöräilemään, lenkille, kuntopiiriin, kahvakuulatunneille, kuntosalille, kuulantyöntörinkiin jne. useamminkin. Olen pulassa suunnitelmieni ja haaveideni kanssa, kun en tiedä, mitä kaikkea voin ryhtyä tekemään.

Uusi, ihkaoma neljän kilon kuulani, jota työntelen kesällä ihan oikeassa ringissäkin.

Joka tapauksessa olen päättänyt osallistua tänä kesänä yhteen tapahtumaan: 26.7. Rauman pitsiviikon loppuhuipentumaan, Mustan pitsin yöhön. Satakunnan käsi- ja taideteollisuusyhdistys sekä Taitokeskus Rauma järjestävät Kalatorilla perinteiset käsityöläismarkkinat, joihin haluan osallistua. Olen tuntenut aina lukkarinrakkautta Raumaa kohtaan, vaikken ole siellä ikinä asunutkaan. Ei mikään voi voittaa rauman giält, raumalaisia ihmisiä, puutaloja ja pitsiä samaan pikkukaupunkiin miksattuna!

Rauman Kalatori 1900-luvun alussa. (kuva:Rauman Museo)

Raumangiälisten ja -mielisten iloksi Hulvattoman huushollin valikoimassa on nyt uusi, riemukas kluutti. Kesävierailun tuliaisena se on hilpeä, hyvän tuulen tuominen.

Oranssi kluutti on valikoiman uusin tulokas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!