keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kuusi tapaa käyttää keittiöpyyhettä

Pyyhe Fiinariina, runo Heli Laaksonen.

Olen hullaantunut vanhoihin, pellavaisiin pyyhkeisiin. Niitä on mukava tunnustella ja hypistellä. Niiden pintarakenne viehättää silmää. Ne tuoksuvat aidolle, ja niissä näkyy käsityön jälki. 


Hulvattomassa huushollissa on myynnissä aitoja pyyhkeitä, joille olen kehitellyt erilaisia käyttötapoja ja kerron ne nyt teille.

Pyyhettä voi käyttää tietysti leivinliinan tai astiapyyhkeen ominaisuudessa keittiössä. Nämä ovat ne perinteisimmät tavat.

Pyyhkeet Fiinariina, runot Heli Laaksonen.

Kuka sanoo, etteikö pyyhettä voisi käyttää myös pöytäliinana tai tablettina? Katat sitten maalaiseen tai moderniin tyyliin pöytäsi, niin pyyhe istuu kumpaankin tyylin sutjakkaasti. Vieraiden lautasten alle voi sujauttaa kattaustekstiiliksi pyyhkeen, jossa on vieraan kotimurteen mukainen teksti tai hänelle sopiva murreruno. Siinäpä riittäisi keskusteltavaa eri murteista yhden ruokailun ajaksi! 


Vieraita tai itseään voi ilahduttaa myös ripustamalla kivan hantuukin huussin naulakkoon.

DIY-pyyhenaulakko: vanha oven koristelauta ja pyyhekoukkuina vanhat lusikat. Viara-pyyhemerkki (valmistus Beloved.fi, sanoitus Fiinariina). Pyyhe (valmistus Fiinariina, runo Heli Laaksonen).
Jos haluaa leikkisyyttä sisustukseen, niin kannattaa kokeilla, miltä pyyhkeet näyttäisivät verhojen virkaa toimittamassa. Raitapyyhkeet istuvat perinteisesti keittiön akkunoihin ylä- tai alakappoina. Pellavaiset, yksiväriset hantuukit pitkittäissuunnassa toisiinsa ommeltuina sopivat niin rustiikissa kuin modernissakin kodissa paneeliverhoiksi jopa olohuoneeseen.

Valo siilautuu kivasti pellavaisten hantuukien läpi.

Keksitkö sinä lisää uusia käyttötapoja keittiöpyyhkeelle?

2 kommenttia:

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!