lauantai 16. marraskuuta 2013

Ei sul mittään uut olis myynnis?

Lahjatavaroita valmistavana ja myyvänä käsityöläisenä joudun usein miettimään, miten tuotevalikoimaa kannattaa uudistaa. Asiakkaat kyselevät innokkaasti uusien tuotteiden perään. Yrittäjänä pyrin tekemään järkeviä ratkaisuja, etteivät valikoima ja varasto kasvaisi liian suureksi. Tuotteitteni tekstillisyys tekee tilanteesta kimurantin. Yhdestä tuotteesta on tarjolla aina useampi tekstivaihtoehto. Kuinka paljon kaikkea pitäisi olla?

Kantapään ja kokemuksen kautta toimintatapoja tulee järkeistetyksi. Aikaa myöten myös ennustamisen taito kehittyy: oppii haistamaan, mistä voi tulla suosittu tuote.

Tänä syksynä idea uudesta tuotteesta ja yhteistyöstä lähti liikkeelle näin: AD Susanna Luonua-Ojalehto (verkkokauppani ilme syntyi hänen käsissään) vinkkasi minulle eräästä keraamikosta Oulun suunnalla. Susanna kertoi, että Keramiikkapaja TiinaMari on alkanut valmistaa ihastuttavia keraamisia kuppeja, joiden pikanttina yksityiskohtana ovat oulun murteen tokaisut. Kirjoittelimme Tiinan kanssa sähköposteja ja soittelimme. Yhteistyö lähti viriämään helposti. Minä ideoin ja mutustelin lounaismurteen tekstejä, jotka sopisivat tuotteeseen. Tiina teki tarjouksen, ja minä päätin, millä tekstivalikoimalla uskallan lähteä alkuun.Ensimmäinen kuppierä saapui tällä viikolla. Olen täpinöissäni uusista Ihan kaffel, Mää juan teet ny ja Mää ryystän ny -kupeista! Olen fiilistellyt ja tunnustellut kuppia käsissäni. Pinta on rouhea, ja käsityöläisyyden jälki näkyy juuri oikealla tavalla. Olen koeryystänyt kupista teetä ja kahvia. Myös kanakeitto ja jogurtti maistuivat kupista syötynä. Monikäyttöinen astia!

Kupit kuvattiin Vähä-Toscanan maisemissa. Kuvat Riikka H.
Keraamiset kupit ovat uunin-, mikron- ja pesukoneenkestäviä ja ne sopivat muuhunkin tarjoiluun mahtavan kokonsa puolesta. Kupin korkeus on 9 cm ja kupinsuu 10,5 cm. Koostaan huolimatta kuppi on kevyt. Kupit tulevat Hulvattoman huushollin verkkokauppaan myyntiin 17.11.2013.

Kalteva kuppitorni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!