perjantai 7. joulukuuta 2012

Käsityöläisserkukset Köylypolven kansakoulullaMinna ja Riikka tuumaustauolla joulukaupan rakentamisvaiheessa

Joulun alla tapahtuu Eurassakin kaikenlaista jännittävää: kotien yhteydessä olevat käsityöläisten työ- ja liiketilat avaavat ovensa erilaista joulutunnelmaa etsiville. Kiukaisten Köylypolven kulttuurimaisemassa avataan 8.12. kahden käsityöläisserkuksen yhteinen lahjapuoti. Serkuksista toinen on Minna Haaparanta ja toinen olen minä.

Köylypolven entisellä kansakoululla asuva Minna-serkkuni ja minä päätimme tänä jouluna luoda yhteistuumin tunnelmallisen joulupuodin Minnan kotiateljeen yhteyteen. Vietimme lapsena paljon aikaa yhdessä, mutta aikuisiällä yhteydenpito väheni. Suuri intohimo, harrastus sekä arvostus käsillä tekemisen taitoon sai meidät uudelleen yhteen. Olemme nyt osa-aikaisia käsityöläisiä, ja kummallakin on oma toiminimi: Minnan Käden jälki on perustettu vuonna 2011 ja minun Fiinariinani 2010.

Köylypolven entinen kansakoulu
Vuonna 1882 rakennetun entisen kansakoulun seinien kätköissä Minna loihtii erilaisia taidelasitöitä tiffany- ja sulatustekniikoin. Valikoimista löytyvät monenlaiset ikkunataulut ja -koristeet kuin myös pöydille soveltuvat tunnelmanluojat – vadit ja lyhdyt.

Minä puolestaan ammennan Mynämäen maalaismaisemista ideoita Fiinariinan tuotteisiin, jotka syntyvät kirstujen ja kaappien aarteista: huolella valikoiduista vanhoista pöytäliinoista, liinavaatteista ja alpakkalusikoista. Joulukaupan tuotevalikoimassa on hauskoja murre- ja tekstituotteita, muun muassa keittiötekstiilejä, laudeliinoja, erilaisia pussukoita, ovi- ja seinäkylttejä, avaimenperiä, magneetteja ja koruja. 

Tervetuloa toivottavat Riikka ja Minna.
Tule viettämään kiireetön hetki Köylypolvella!

Puoti on avoinna 8.12. – 23.12.
ark. klo 16 – 19 ja la - su klo 12 - 18

Vuosseimentie 23b, Kiukainen


2 kommenttia:

 1. Hei Minna ja serkkusi!
  Olipa hieno yllätys löytää tämä sivu ja kuvat! Valitettavasti löysin vasta nyt eli tammikuussa -14. Laitoin hakuun 'Köylypolven kansakoulu', koska se on isäni käymä kansakoulu. Ja niin löytyi sivunne. Toivottavasti lahjaputiikkinne menestyi ja aukeaa taas ennen seuraavaa joulua. Terveisin SN!

  VastaaPoista
 2. Hei SN!
  Kiva, että löysit meidät. Minna-serkulla on nykyään Kauttualla Kädenjälki-niminen lahjatavarakauppa (https://www.facebook.com/kadenjalki?fref=ts), josta hänet tavoittaa aukioloaikoina. Voisit käydä hänen kanssaan haastelemassa koulusta, jota isäsi kävi.

  Mukavaa vuodenalkua!
  Toivottaa hulvaton flikka Riikka

  VastaaPoista

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!