tiistai 15. toukokuuta 2012

Uusikaupunki uusin silmin 2

Uusikaupunki yllättää pirteillä tapahtumillaan. Nyt on vuorossa 19. - 20.5. Kukkamessut, jotka järjestetään toista kertaa suuren suosion siivittämänä. Tämän vuoden teemoina ovat ekologisuus ja kierrättäminen. 


Jos pistäytyy kaupungissa Kukkamessuilla tai muuten, niin kannattaa käydä Hanna Kontturin ainutlaatuisen ihastuttavassa kukka- ja taideliikkeessä, Sairaalakatu 1:ssä. Hannan liikkeessä on myynnissä perinteisiä kukkia ja viherkasveja, mutta myös aivan uudenlaisia tuulahduksia kukkien ystävälle ja puutarhaan. Mutta sitten ne muut tuotteet! Liike on täynnä häikäiseviä taide-esineitä, -koruja ja sisustustuotteita.Valtaosa liikkeessä olevista tuotteista on Hannan suunnittelemia ja työstämiä. Materiaaleina hän käyttää mahdollisimman pitkälle vanhaa kierrätysmateriaalia: puuta, metallia, muovia. Materiaaleissa on jujuna mielenkiintoinen muoto tai pinta. 

Huokailen ja ihailen kaikkea, mitä näen liikkeessä. Luovuus ja ennakkoluulottomuus yhdistyvät Hannan tuotannossa uudella tavalla.
Kiertelen ja kaartelen liikkeessä. Napsin kuvia sieltä ja täältä. Olen mykistynyt runsaudesta, kauneudesta ja oivaltamisen ilosta, jota Hanna tarjoaa ihmisille liikkeessään.

Tällaisen hengästyttävän kokemuksen jälkeen pistäydyn vielä uudessa Hyvät Hoot -liikkeessä, Ylinenkatu 16.ssa. Sisääntullessani huomaan ensimmäisenä hauskat seinään kiinnitetyt tuolit, jotka toimittavat hyllyn virkaa.
Tuula ottaa ystävällisesti minut vastaan ja esittelee innostuneesti ekologisia ja tuoksuttomia päivittäishygienia- ja ihonhoitotuotteita. 

Keskellä liikehuoneistoa on upea saippuabuffet-pöytä, josta löytyy monenväristä ja -muotoista saippuaa houkuttelevasti esillepantuna. Mieleni tekee ostaa vähän kaikkea.
Hienoa, että kaupungista löytyy kauppa, josta voi runsauden keskeltä valita uusia ekologisia ihonhoitotuotteita. Tuula on valikoinut tuotteet huolella, ja hän on vihkiytynyt perusteellisesti luonnonkosmetiikan taustoihin.
Pirteä saippuakauppias esittelee minulle myös liikkeessä olevan suolahuoneen, joka tarjoaa hengitystie- ja  iho-ongelmista kärsiville ihmisille muun hoidon ohessa helpotusta sairauden oireisiin. 

Uusikaupunki on yllättänyt minut täysin näin monipuolisella palveluvalikoimallaan. Tul sääki sin ostoksil! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja palautteet ovat oikein tervetulleita!